Ассоциация домовых комитетов г. Запорожья
Главная | | Регистрация | Вход
 
Пятница, 17.05.2024, 09:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Block title
Главная » 2011 » Сентябрь » 20 » Внесені зміни до Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків"
09:34
Внесені зміни до Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків"
6 вересня 2011 року Верховна Рада прийняла Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення правового регулювання забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків)", який наразі переданий для підпису Президентові України.
Зазначеним законом, зокрема, внесені певні зміни до Закону України "Про забезпечення реалізаціїї житлових прав мешканців гуртожитків".
Що нового міститься у законі?
1. Внесені зміни до статті 1, якими встановлюється, що зазначений закон поширюється на громадян, які не мають власного житла, більше п’яти років на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають у них.
Отже, крім факту відсутності житла, законності проживання у гуртожитку, громадянин також має підтвердити, що він постійно мешкає у цьому гуртожитку. Вважаю, що за цих обставин збільшується роль будинкових комітетів.
2. Також змінами до закону встановлюється, що зазначений закон не поширюється на гуртожитки, що перебувають у господарському віданні чи в оперативному управлінні військових частин, закладів, установ та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до закону, Міністерства внутрішніх справ України та державних навчальних закладів. Також закон не поширюється на ті гуртожиткі, які знаходяться у приватній власності, крім гуртожитків, що було включено до статутних капіталів товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації).
3. Змінено терміни передачі гуртожитків у власність територіальних громад. Якщо у першій редакції встановлювався строк 3 роки з дня прийняття Закону, а саме до 4 вересня 2011 року. Нова редакція встановлює такий термін: в строки, передбачені державною програмою передачі гуртожитків у власність територіальних громад.
4. Статтею 14 встановлюються особливості передачі гуртожитків у комунальну власність, а саме: 
- Гуртожитки (як цілісні майнові комплекси), на які поширюється дія цього Закону, підлягають передачі у власність відповідних територіальних громад.         
- Гуртожитки державної форми власності у власність територіальних громад передаються безоплатно.      
- Гуртожитки, що було включено до статутних капіталів товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації), передаються у власність територіальної громади за умови попередньої повної компенсації вартості гуртожитку або безоплатно, за умови згоди на це власника гуртожитку.  
Розмір компенсації вартості гуртожитків розраховується відповідно до вартості гуртожитків, за якою їх було включено до статутних капіталів товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації), з урахуванням її зменшення внаслідок нарахованого фізичного зносу і збільшення в результаті фактичних витрат власників на проведення капітального ремонту за час перебування гуртожитків у їх власності. 
У разі наявності корпоративних прав держави у статутному капіталі таких товариств, розмір компенсації визначається пропорційно обсягу таких прав відповідно до закону.  
За згодою сторін компенсація вартості гуртожитків може здійснюватись грошима або майном (майновими правами).  
Порядок визначення розміру компенсації встановлюється Кабінетом Міністрів України.  
- Рішення про передачу гуртожитків у власність територіальних громад приймають відповідні органи управління (уповноважені особи) власників гуртожитків або суд.  
- Видатки, пов’язані з передачею гуртожитків у власність територіальних громад здійснюються за рахунок передбачених на це відповідно до державної програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад коштів державного та місцевих бюджетів.
Також звертаю увагу, що мораторій на відчуження (крім передачі у комунальну власність відповідних міських, селищних, сільських рад) гуртожитків за новою редакцією встановлюється протягом строку реалізації державної програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад, але не менше шести років з дня опублікування цього Закону.

Просмотров: 11899 | Добавил: Костян | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 241 2 3 »
24 жилец  
0
а как вам новость по закрытию БТИ ??? что так и будем дальше молчать товарищи бомжи???

23 жилец  
0
скажите когда и куда выходить????? может выйдем вслед за чернобыльцами

22 Инна  
0
Ув. господа, как вам нравится это новость:

Министр регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Анатолий Близнюк считает целесообразным принять решение о завершении приватизации жилья в Украине.
Об этом он сообщил в ходе Часа вопросов к правительству в Верховной Раде, отвечая на вопрос о планируемых методах поддержки создания объединений совладельцев многоквартирных домов (ОСМД).
«Я хотел бы, чтобы депутаты Верховной Рады, наконец, приняли решение о завершении приватизации. 92 людей в государстве уже приватизировали, а 8% — нет. Тут необходимо убрать все инсинуации и принять это решение», — сказал Близнюк. По словам министра, после этого необходимо принять решение о стимулировании создания ОСМД.

По всей видимости г. Близнюк себе наприватизировал уже более чем достаточно, и решил: все, хватит, пора прекращать...

21 Инна  
0
inna_1606@mail.ru - отправьте пустое письмо, или напишите ваш адрес.

20 Люда  
0
Скиньте,пожалуйста, копию решения №55.

19 жилец  
0
ну почему по всей украине выяснены уже три года назад а в долбаном запорожье нет по моему уже всем тихомировым кальцевым синам и кувайцевым пора за петровым в дальний путь

18 Инна  
0
Я была у Тихомирова, он сказал следующее: не полностью выяснены некоторые вопросы, связанные с приватизацией общежитий. В отделах по приватизации будет проведено коллективное совещание на данную тему, даны разъяснения и т.д и т.п. Когда это произойдет по времени – пока неизвестно.

17 жилец  
0
девочки и мальчики несмотря на все существующие документі в жеках застой мы были уже три раза в прежо №9 и там нас посылают....ожидать пока они вывесят обьявления... в течении 50 лет . уних ничего нет и знать они ничего не знают. куда нам теперь идти кто знает отзовитесь, посоветуйте

16 Александр  
0
Лахтінська, 10
Задніпровська, 30
Задніпровська, 32
Ентузіастів, 21

Трегубенка, 8
Хакаська, 3
Дніпропетровське шосе, 24а
Мінська, 8
Металургів, 10
Трегубова, 2
Дудикіна, 11

Маяковського, 20
Панфіловців, 13
Перемоги, 93б
Рекордна, 39
Сталеварів/Патріотична, 19/38
б.Центральний, 196
Шаумяна, 3
Сталеварів, 8
40 років Рад.України, 37
Возз`єднання України, 34
пр.Леніна, 133
Заводська, 9(1-4 поверх)

Фільтрова, 2
Орджонікідзе, 16а
Гончара, 68
Історична, 106/ Алмазна, 58
Вроцлавська, 28

Жуковського, 68
Жуковського, 70а
Червоногвардійська, 48
Гоголя, 143

Аваліані, 9
Миколи Краснова, 1а
Пархоменка, 16
Карпенка-Карого, 27
Цегельна, 13
Військбуд, 95
Чарівна, 42 (гуртожиток - житловий будинок)

Північнокільцева, 22а
Степова, 3
Космічна, 118а

15 Инна  
0
Дудыкина 11 есть в списке. Сегодня напишу весь список.
Извините, просто времени нет совсем.))
Я так поняла в этом списке - все, кто в коммунальной собственности - 41 общежитие.

1-10 11-20 21-23
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Погода в Запорожье
Переводчик
Переводчик онлайн
Календарь
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Полезные ссылки
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • Сайт Запорожского городского совета
  • Официальный сервер Запорожской городской организации Партии регионов
  • Архив

    Copyright Kuvaycev © 2024