Ассоциация домовых комитетов г. Запорожья
Главная | | Регистрация | Вход
 
Пятница, 17.05.2024, 11:36
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Block title
Главная » 2011 » Февраль » 7 » У проекті Житлового кодексу України врегульоване питання приватизації гуртожитків
11:35
У проекті Житлового кодексу України врегульоване питання приватизації гуртожитків

В обласній державній адміністрації відбулася нарада щодо розв’язання проблемних питань забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків, яку провів заступник начальника управління житлово-комунального господарства ОДА Костянтин Кувайцев. У заході взяла участь заступник начальника управління житлової політики Міністерства з питань ЖКГ України Ірина Олійникова.

- Президент України надав доручення вжити невідкладні заходи щодо забезпечення права на житло громадян, які проживають у гуртожитках. Однак, з тих чи інших причин в області ця робота проводиться недостатньо активно, -зазначив, розпочинаючи нараду, Костянтин Кувайцев.

Основна причина, через яку до виконання доручення Президента України у повній мірі так і не приступили більшість територій, – це розбіжність між різними частинами статті 2 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду». Зокрема, спірним є питання – підлягають чи не підлягають кімнати гуртожитків приватизації. Також ускладнює процес відсутність інвентаризації об’єктів, які підлягають приватизації.

Коментуючи перелік вищезазначених проблем, посадовець акцентував увагу учасників наради на тому факті, що у новому проекті Житлового кодексу України, який планують прийняти вже у березні цього року, врегульовано всі спірні питання стосовно приватизації гуртожитків.

Однак, враховуючи те, що роботу з приватизації гуртожитків необхідно розпочати вже зараз, Костянтин Кувайцев грунтовно роз’яснив присутнім можливі варіанти, які дозволять розпочати приватизацію, не порушуючи норм законів. Це перш за все частина 2 Розділу VIII Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків", у якій зокрема встановлено, що "Закони та інші нормативно-правові акти, прийняті до набрання чинності цим Законом, діють у частині, що не суперечить цьому Закону". Крім того частина 30 статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" надає відповідні повноваження місцевим радам приймати рішення що стосуються приватизації комунального майна.

- Після передачі гуртожитків до комунальної власності місцева громада має право розпоряджатись ними на свій розсуд. Тож кожному місту необхідно розробити й затвердити місцеві положення про порядок передачі житлових приміщень у гуртожитках, де слід виписати зрозумілий і прозорий механізм приватизації. Управління ЖКГ спільно з Запорізькою міськрадою вже розробили проект такого Положення для обласного центру. Всі ви можете ознайомитись з ним та напрацювати аналогічні документи, - запропонував К. Кувайцев.

До заступника начальника управління житлової політики Міністерства з питань ЖКГ України Ірини Олійникової також адресовано багато запитань щодо роз’яснення норм закону.

- Ці проблеми спільні для всіх територій України. Єдиний ефективний шлях роботи – це дотримуватись рекомендацій міністерства. Зберіть всі ваші запитання та направте офіційний запит. Наші фахівці нададуть всі роз’яснення, спираючись на них, ви зможете розпочати роботу, - підбила риску І. Олійникова

Просмотров: 2261 | Добавил: Костян | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 5
5 ЮРА  
0
Наше общежитие находится в г. Днепрорудном, оно в 1995г вошло в уставной фонд ОАО завода СОМ, который давно является (непризнаным банкротом)- живет за счет продажи оборудования на металолом, прикрываясь мелкими арендаторами огромных площадей завода. Заведуют ОАО Энергодаровские дельцы Коробко А.А. и Пархоменко О.В. . Общежитие находится в ужасном состоянии,ремонты непроводились вообще, на крыше 2 антены мобильных операторов, 1 этаж сдан арендаторам, но жильцы регулярно "несут золотые яйца" наличкой по 50-1000 грн. скаждой семьи ежемесячно и поэтому добровольно передавать городу общежитие нехотят. Пытаемя судится - но законы которые действительно могли бы востановить справедливость ненаписаны, а порядочные судьи еще не родились.....

4 ЕЛЕНА  
0
на счет ступеньки в карьерном росте КЮ не согласна.это единственный человек,пытающийся решить этот вопрос(кого знаем).СПАСИБООО!

3 ЕЛЕНА  
0
ДА.мы обращались в ПР еще до принятия закона о приватизации общежитий.Ответили,что у власти БЮТ,что не дают продвигать закон...но как только,так сразу.И вот сейчас у нас пачка отписок,в том числе и от Кальцева.Ну вот в Запорожье нестыковка законов.Да просто Сепп и депутаты решили,что больше денег откатают на жильцах общежитий если будут переводить сто раз из одного статуса в другой,сто раз менять тех.паспорта и тд.НУ ЭТО УЖЕ СМЕШНО

2 олег  
0
а про общежитиях,которые вошли в уставные фонды ОАО,так никто и не вспоминает,что ПР,что БЮТ-одна банда,никто не выполняет своих предвыборных обещаний,мы для Вас КЮ очередная ступенька в каръерном росте

1 ЕЛЕНА  
0
так что,ждем марта?сколько уже ждали,сколько законов ,приказов,разъяснений и рекомендаций уже было,но яйца танцору таки не отрезали и они еще мешают.может после перехода общежития из прэжо№7 в прэжо№9 что-то изменится. Дудыкина 11 очень надеется,что может в 2011г.произойдут перемены.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Погода в Запорожье
Переводчик
Переводчик онлайн
Календарь
«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Полезные ссылки
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • Сайт Запорожского городского совета
  • Официальный сервер Запорожской городской организации Партии регионов
  • Архив

    Copyright Kuvaycev © 2024