Ассоциация домовых комитетов г. Запорожья
Главная | | Регистрация | Вход
 
Пятница, 17.05.2024, 11:36
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Block title
Главная » 2010 » Декабрь » 9 » Пора начинать, господа чиновники и депутаты!!!
15:13
Пора начинать, господа чиновники и депутаты!!!
      До відділів приватизації органів місцевого самоврядування надходять численні звернення мешканців гуртожитків щодо приватизації займаних житлових приміщень відповідно до Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків».         
      Станом на сьогодні відділи приватизації відмовляють у прийнятті документів з оформлення права власності таким громадянам.
Відмова у оформленні права власності на житлові приміщення у гуртожитках органами приватизації пояснюється розбіжностями між частинами 1 та 2 статті 2 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду».         
     Частина 1 ст. 2 Закону визначає перелік об’єктів, що підлягають приватизації. До цього переліку у тому числі внесені й кімнати у гуртожитках. Частина 2 цієї ж статті визначає перелік об’єктів, які не підлягають приватизації, у т.ч. «кімнати у гуртожитках».         
     З метою усунення зазначених розбіжностей обласна державна адміністрація направила відповідні пропозиції до Міністерства з питань житлово-комунального господарства.         
За нашою інформацією Міністерством підготовлений та переданий до КМУ проект відповідного Закону. У його основу ліг законопроект, який вже виносився на розгляд ВР, але був відкликаний у зв’язку зі зміною складу уряду після виборів Президента України (реєстраційний № 5074).         
     Разом з тим, вважаємо, що ця підстава є формальною, і принципово не є перешкодою для початку приватизації житлових приміщень у гуртожитках з наступних підстав:         
      1. Частина 1 статті 2 Закону викладена у новій редакції згідно Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». Частина 2 – у редакції від 1992 року.         
      2. З метою реалізації прав мешканців гуртожитків на приватизацію житлових приміщень у гуртожитках Міністерством з питань житлово-комунального господарства України виданий Наказ від 16.12.2009 року № 396 «Про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян», (наказ пройшов державну реєстрацію у Міністерстві юстиції України – отже відповідає діючому законодавству) 
      3. МінЖКГ наказом від 01.06.2010 № 167 внесені зміни і доповнення до Наказу Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 24.05.2010 № 127 «Про затвердження Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна» (щодо включення до переліку об’єктів, які підлягають технічній інвентаризації, гуртожитків та їх основних елементів: кімнат, блоків, секцій). Зазначений наказ також пройшов державну реєстрацію.
      4. Міністерством юстиції України внесені зміни та доповнення до Наказу від 07.02.2002 № 7/5 «Про Тимчасове Положення про порядок державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно», яким визначено, що оформлення права власності на нерухоме майно проводиться органами приватизації з видачею свідоцтва про право власності за заявою про оформлення права власності на нерухоме майно наймачам житлових приміщень, які приватизували їх відповідно до Законів України "Про приватизацію державного житлового фонду" та "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.
      5. Крім того Міністерством з питань житлово-комунального господарства, як центральним органом державної влади у сфері приватизації державного житлового фонду, листом від 03.06.2009 № 8/7-5835 на адресу Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій були направлені роз’яснення щодо механізму приватизації кімнат у гуртожитках.  Зазначені роз’яснення доведені до відома керівників органів місцевого самоврядування та житлово-комунальних підприємств для використання в роботі.Також Кабінетом Міністрів України (дорученням від 20.08.2009 № 45789/1/1-09) направлено для застосування у практичній роботі листа Мінжитлокомунгоспу від 13.08.2009 № 12/20-7-1211. Зазначаємо, що вказані листи Мінжитлокомунгоспу були направлені Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям як рекомендаційні саме з метою забезпечення початку процесу приватизації жилих приміщень у гуртожитках до прийняття Мінжитлокомунгоспом «Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян».За початок приватизації житлових приміщень у гуртожитках говорить і той факт, що в багатьох містах України приватизація житлових приміщень у гуртожитках вже розпочата, а органами місцевого самоврядування приймаються відповідні рішення
Просмотров: 1480 | Добавил: Костян | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 3
3 ЕЛЕНА  
0
ДА,В ЭТОМ ОБЩЕЖИТИИ НАДО ПОЛНОСТЬЮ МЕНЯТЬ ПРОВОДКУ.НО У ЭЛЕКТРИКА НЕТ ИЗМЕРИТЕЛЬНОГО ПРИБОРА И Т.Д. КУДА ИДУТ ДЕНЬГИ,КОТОРЫЕ МЫ ПЛАТИМ ЗА СОДЕРЖАНИЕ ДОМА?ЕСЛИ ЭТОТ ДОМ МЫ СОДЕРЖИМ САМИ,ЗА ИСКЛЮЧЕНИЕМ ПУСКА ТЕПЛА.

2 ДЕНИС  
0
Они красиво говорят .А вот свет в первом подезде ул Дудыкина 11 ОБЩЕЖИТИЕ сделать 220 НЕ МОГУТ . Это что за напряжение 160 и ночью 210.И ПРИ ЭТОМ НАПРЯЖЕНИЕ СКАЧЕТ КАК ИМ ВЫШШИМ ЧИНАМ ВЗДУМАЕТСЯ.Особенно НАЧАЛЬНИКУ ПРЭЖО 7 ВЕДЬ ЭТО ОН ГРЕБЕТ ЛОПАТОЙ ДЕНЬГИ С ЖИЛЬЦОВ ДАННОГО ДОМА И никому с чиновников нет до этого дела.КУДА СМОТРЯТ ЭНЕГРГО СЕТИ ЭНЕРГОНАДЗОР . ЛЕНИНСКАЯ РАЙАДМИНИСТРАЦИЯ .ЖИЛЬЦЫ ЗВОНИЛИ ДЕПУТАТАМ ПАРТИИ РЕГИОНОВ .ЗВОНИЛИ НА ГОРЯЧУЮ ЛИНИЮ И НИКОМУ НЕТ ДЕЛА. ОСТАЛОСЬ СОБРАТСЯ ЖИЛЬЦАМ ОТ МАЛА ДО ВЕЛИКА И УСТРОИТЬ НЕТ НЕ В ЗАПОРОЖЬЕ А В КИЕВЕ ВОЗЛЕ ДОМА ПРЕЗИДЕНТА МИТИНГ ПРОТЕСТА И ГОЛОДОМОРА И ПОДКЛЮЧИТЬ ВСЕХ ЖИВУЩИХ В ОБЩЕЖИТИЯХ . НЕ СТРОЕТСЯ ЖИЛЬЕ ДАЙТЕ ЛЮДЯМ ПРАВО ПРИВАТИЗАЦИИ ХОТЯ Б ТОГО ЖИЛЬЯ В КОТОРОМ ОНИ ЖИВУТ . ВЕДЬ ПО УЛИЦЕ ДУДЫКИНА 11 ЖИЛЬЦЫ САМИ ПОЛНОСТЬЮ ОТДЕЛЬНО ОТ УПЛАТЫ КОМУНАЛЬНЫХ УСЛУГ . СОДЕРЖАТ СЗДАНИЕ А ЭТО УБОРКА ПОМЕЩЕНЬЯ СЛЕСАРСКИЕ РАБОТЫ И ТД И ТП . НА ЭТОТ ДОМ ОБРАТЯТ ВНИМАНИЕ ТОЛЬКО КОГДА ОН РУХНЕТ ОТ ТОГО ЧТО ОН В АВАРИЙНОМ СОСТОЯНИИ И НИКОМУ НЕТ ДО ЭТОГО ДЕЛА КРОМЕ ЖИЛЬЦОВ.

1 ЕЛЕНА  
0
Думаю,что ничем не пробьешь наших депутатов,как только майданами.Дудыкина 11 готово к конкретным действиям!!!В отделе приватизации на обращения жильцов отвечают - это общежитие не подлежит приватизации,зам нач.КП ПРЭЖО №7 в лицо жильцу сказала,что не даст приватизировать это общежитие! СУПЕР !!! МЫ ГОТОВЫ ! Сколько можно издеваться над людьми.Спасибо Вам за помощь!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Погода в Запорожье
Переводчик
Переводчик онлайн
Календарь
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Полезные ссылки
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • Сайт Запорожского городского совета
  • Официальный сервер Запорожской городской организации Партии регионов
  • Архив

    Copyright Kuvaycev © 2024